УкраїнськаEnglish
Шрифт
   

У Збаразькому замку відбувся історико-фольклорний мистецький фестиваль


Це перший фестиваль із цілої серії, які запланували по замках Тернопілля. Фестиваль у Збаражі «Від Середньовіччя до сучасності» зібрав багато гостей. Розпочалося все з фольклорного свята «Серпанок», де були представлені українські народні танці. Всі охочі могли відвідати кулінарний майстер-клас від ресторатора Ігоря Парія, а ще зробити стилізовану фотосесію з артистами Львівського театру живих скульптур.

– Наш край багатий цікавими історичними місцями, – зауважує організатор свята Сергій Бачинський, директор Всеукраїнського фестивалю «Зустрічі друзів», що проходить щороку в Тернополі. – Проте, навіть місцеві жителі не завжди знають, яка краса поруч з ними. Аби популяризувати туристичні перлини Тернопілля, ми і започаткували таке свято.

Родзинкою програми став лицарський турнір у виконанні клубу історичної реконструкції «Збаразька дружина». Його учасники відтворили запеклі бої на мечах. Деякі обладунки важать по 15 кг, але це не стало перешкодою для того, аби влаштувати неймовірне дійство.

Завершилося свято гала-концертом, на якому виступили Астрая, Адріана Гарматюк, Зоряна Юдін, Надія Гураль, Ігор Юрковський та гурт «Фанфари Купали», Олег Павленко, танцювальний ансамбль «Танго». Неперевершеним, як завжди, був ведучий дійства, його співорганізатор, заслужений артист України Анатолій Фіглюк.

За словами Сергія Бачинського, наступного року подібний фестиваль планують провести у Вишнівецькому палаці, а якщо така ідея виправдає себе, то фестивалі відбуватимуться щороку в іншому замку.